Şehir devletleri

Yeni çıkan Brave New World eklenti pakedine dair herşey.
Cevapla [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
sadecestrateji
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Şehir devletleri

Okunmamış mesaj gönderen sadecestrateji » Sal Ara 18, 2018 4:10 pm

Civilization V Brave New Worl yeni başladım oynamaya. Türkçe yama da emeği geçen arkadaşlara teşekkür edip şehir devletleri ile ilgili soruma geçmek istiyorum. 5. zorluk seviyesinde domination hakimiyet zaferi düşünüyorum. İlk başta tek şehirle bilim ve kültür ağırlıklı ilerleyip hızlıca teknolojileri açmaya çalıştım. Dünya harikalarında lider durumdayım, yiyecek, mutluluk sıkıntım yok. Asker sayımı masrafı düşürmek amacıyla ve gelişmiş asker basmak düşüncesiyle az tutuyorum. Savaş açmadan üzerime gelen Almanya hızlıca birim üretip sınıra koyunca geri çekilmeyi seçti.

Hızlıca teknoloji açıyorum ve nerden baksanız 6/7 tane teknoloji çaldım ama buna rağmen benden önce yeni çağa geçen uluslar oluyor.

Şehir devletleri ile müttefik olmanın önemini biliyorum ama ben iki şehir devletiyle müttefikliği elimde tutmaya zorlanırken Yunanistan geri kalan 14 şehir devletini ele geçirmiş durumda ve benim müttefik olduğum şehirlerde darbe girişiminde bulunuyor.

Tarih ilerledikçe dört ulus kaldık. Ben Japonya olarak bir ulusun küçük şehirlerini yıkarak başkentini ele geçirdim ve gelişmiş iki şehire sahibim. Hunlar Moğolistanı ve başka bir ulusu yoketti, Yunanistan da bir ulus yok etti, Almanya ise çin seddini kurmuş beklemede.

Yunanistan savaş açtı ama savunmada askerlerini temizleyip üzerine yürüyünce barış istemek durumunda kaldı. Attila Almanyaya yürüdü. Ben de Almanya üzerine gidip Attilaya yardım etmeyi düşünüyorum acaba yardım ederken ilişkilerim bozlulur mu?

Bilim kasmama ve teknoloji çakmama rağmen nasıl benden ileride olabiliyorlar?

Savaş açılınca şehir devleti müttefiki olmak çok avantajlı. Bu şehir devletlerinin çoğunluğuna nasıl hakimiyet kurabiliriz?

Savaş açılınca iptal olan ticaret yolları nedeniyle ekonomi birden eksiye düşebiliyor bunun önüne nasıl geçebiliriz?

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

Kullanıcı avatarı
Meceka
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Re: Şehir devletleri

Okunmamış mesaj gönderen Meceka » Pzr Ara 30, 2018 4:03 pm

Merhaba,

Öncelikle kusura bakmayın. Yeni üye bildirimi spam klasörüne düşmüş ancak görebildim. Bu yüzden mesajınızı geç onaylayabildim.

Oyundaki zorluk ayarını ilerlettiğinizde (benim tecrübelerime göre) yapay zekanın oynayışı gelişmiyor, fakat oyun zorlaştırmak için size dezavantajlar veriyor. Bu dezavantajlardan ötürü bilimde geri kalmış olabilirsiniz.
Bilim için nüfus, bilim binaları ve bir çok şey önemli. Bazı şeyleri atlamışsanız sizden üstünlük sağlayabilirler.
Ben genelde yüksek zorluklarda oynadığım için bilimde oyunun sonlarına kadar genelde geriden takip ediyorum.

Savaş açtığınızda diğer ülkeler tarafından muhtemelen ilişkiler bozulur. Dost olmak istediğiniz ülkeyle birlikte savaş açabilirseniz o zaman o birlikte olduğunuz ülkeyle aranız bozulmaz.

Şehir devletlerine hakimiyet kurmak için faydalı bazı politikalar var. Veya taleplerini göze alıp verdikleri görevleri yerine getirmeye çalışabilirsiniz.

Ticaret yolu konusunda maalesef yapacak birşey yok. Ticaret yollarını korumaya çalışın veya iptal edip daha güvenli rotaları kullanın.

İyi oyunlar :)

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable