ilk 100 turn yaptıklarımı yaparsanız genelde puan olarak lider oluyorsunuz hep yada ilk 3de yer alıyorsunuz
1-monument yapın
2-shrine yapın ( teknoloji gelişimine ona göre yapın)
3-Büyük kütüphane yapın ( teknolojisini geliştirdikten hemen sonra ) 30-40 turn arası başka milletler yapılıyor one göre hızlı davranın
sosyal politika; libertyi tercih edin " settler ve işçi " çıkarmak için zaman harcamıyorsunuz ve altın çağ veriyor o sırada başka wonder yaparsanız avantajlı oluyorsunuz
ve libertyi bitirince filozof çıkarabilirsiniz ben genelde peygamber(eğer 7 dinin 6 si bulunmamışsa dinsiz olmak dezavantaj sağlıyor bence) yada bilim adamı çıkarıyorum
bunları yaptıktan sonra ranking kısmında teknolojide lider olacaksınız böylelikle wonder yaparkende ilerde avantaj sağlar ama tabi üniversite yada kütüphane yapın her
şehrinize
not: para olarak ilk 100 turn sıkıntı olabilir genelde hep gideriniz olacak 1-2 karavanla dengeleyebilirsiniz bunu
not :ruins arayın bol bol ne çıkarsa kar! hele ki "+1 nüfus yada teknoloji " çıkarsa çok şanslısınız demektir.
ben genelde bunları uyguladım ve %90 kazandım oyunu tabi savaşada her zaman hazırlıklı olun bazı milletler hemen savaş açıyor okçu basın 1-2 tane ve mümkünse şehrinizi
dağa kurun onun dışında daha fazla askere gerek yok
oynadığım ayarlar standarttır sadece 20 oyuncuyla oynuyyorum yada 15 büyük haritada yetmiyor tabi