Rehber Talebi

Rehber sitesinde yayınladığım rehberleri bu forumun altında paylaşacağım. Rehberinin bulunmasını istediğiniz bir konu varsa öneride bulunabilir, veya bir rehberimde eksik bulduysanız bu forumun altından bildirebilirsiniz.
Cevapla [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Ozan24
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Rehber Talebi

Okunmamış mesaj gönderen Ozan24 » Pzr Tem 10, 2016 10:34 pm

Casusluk sistemi oyunda büyük öneme sahip.Ne şekilde nasıl kullanılması gerektiğini bilirsek daha mantıklı hamleler yapabiliriz. Eğer mümkün olursa casusluk hakkında detaylı bir rehber yapmanızı talep ediyorum.Bir şehir devletini askeri darbe vururken yüzde şansımız neye göre oluyor?
Casuslarımızı level atlatma yolları neler?
Şehirlerimizde diğer medeniyetlere ait casusları yakaladığımızda serbest bırakırsak, casus sahibi medeniyet ile aramız ne kadar iyileşir?
Casusları şehir devletlerine gönderirken tabloda gözüken potansiyel ne anlama geliyor?
Casus sayımızı nasıl arttırırız?
Bunların cevaplarını merak ediyorum.

Bir diğer merak ettiğim noktada dünya kongresi.
Dünya kongresinde ne tür stratejiler izleyerek rakiplerimizi al aşağı edebiliriz?
Delege sayılarımızı nasıl arttırabiliriz?

Bir diğer merak ettiğim husus ise casuslarımız tarafından bize gelen istihbaratlar(x devlet, y devletine saldırmaya hazırlanıyor gibi)bu istihbaratları y devleti ile paylaşmadığımız takdirde, y devletinin bu istihbaratı paylaşmadığımızdan haberleri oluyor mu? Çünkü sürekli gereksiz yere kınama yiyorum.Bu kınamaların nedenlerini detaylı bir şekilde öğrenmek için her noktaya dikkat etmek istiyorum.

şahindar
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: Rehber Talebi

Okunmamış mesaj gönderen şahindar » Pzr Tem 10, 2016 11:42 pm

casuslar zaman içinde level atlarlar oyuncudan bağımsız olarak. tabi bazı binalar istihbaratı etkileyecektir: Constabulary, Police Station, istihbarat ve karşı istihbarat için gerekli binalar. Birde idolojilerle istihbarat avantajları elde edilebilir.
casus serbest bırakma değil sadece uygarlığı affetme ya da diğer olumsuz seçenekler var.
casus sayısı her çağda bir artacak. İngiltere lider özelliği sayesinde diğerlerinden 1 casus daha fazla sahip. Birde casusları diplomat yapabiliriz. o uygarlığın başkentine gönderdiğimizde. bilgi çağında diplomat aynı zamanda casus olabiliyor.

dünya kongresinde oyunun ileri-evresinde site devletleri daha etkili oluyor. Bu evrede, etkin altındaki site devletleri kadar oy sayın artar. birde resmi din, resmi ideolojiyi oylamayla kendi lehine belirlersen buradanda oy devşiririsin. son olarak yok olan bir uygarlığı kurtarırsan dünya liderliği seçimlerinde senin için oy kullanabilir.

"Bir diğer merak ettiğim husus ise casuslarımız tarafından bize gelen istihbaratlar(x devlet, y devletine saldırmaya hazırlanıyor gibi)bu istihbaratları y devleti ile paylaşmadığımız takdirde, y devletinin bu istihbaratı paylaşmadığımızdan haberleri oluyor mu? "

hayır haberi olmaz. Kınamalar doğru müttefiki seçmediğin için olabilir, savaş politikaları izlediğin için olabilir ya da isteklerinden hiçbirini yerine getirmediğin için olabilir...

Ozan24

Okunmamış mesaj gönderen Ozan24 » Pzt Tem 11, 2016 7:39 am

şahindar yazdı:casuslar zaman içinde level atlarlar oyuncudan bağımsız olarak. tabi bazı binalar istihbaratı etkileyecektir: Constabulary, Police Station, istihbarat ve karşı istihbarat için gerekli binalar. Birde idolojilerle istihbarat avantajları elde edilebilir.
casus serbest bırakma değil sadece uygarlığı affetme ya da diğer olumsuz seçenekler var.
casus sayısı her çağda bir artacak. İngiltere lider özelliği sayesinde diğerlerinden 1 casus daha fazla sahip. Birde casusları diplomat yapabiliriz. o uygarlığın başkentine gönderdiğimizde. bilgi çağında diplomat aynı zamanda casus olabiliyor.

dünya kongresinde oyunun ileri-evresinde site devletleri daha etkili oluyor. Bu evrede, etkin altındaki site devletleri kadar oy sayın artar. birde resmi din, resmi ideolojiyi oylamayla kendi lehine belirlersen buradanda oy devşiririsin. son olarak yok olan bir uygarlığı kurtarırsan dünya liderliği seçimlerinde senin için oy kullanabilir.

"Bir diğer merak ettiğim husus ise casuslarımız tarafından bize gelen istihbaratlar(x devlet, y devletine saldırmaya hazırlanıyor gibi)bu istihbaratları y devleti ile paylaşmadığımız takdirde, y devletinin bu istihbaratı paylaşmadığımızdan haberleri oluyor mu? "

hayır haberi olmaz. Kınamalar doğru müttefiki seçmediğin için olabilir, savaş politikaları izlediğin için olabilir ya da isteklerinden hiçbirini yerine getirmediğin için olabilir...
Bir cevap yazdığın için teşekkür ederim.Birkaç sorum daha olacakta..Şöyle bir olay geçti başımdan; 1 tane müttefik olduğum şehir devleti vardı fakat korumaya almadım bu şehir devletini sadece müttefik olarak duruyordu.Sonra benim dost olduğum ülkelere, bu şehir devleti savaş açtı durup dururken ve savaşa bende katılmış gözüktüm bütün antlaşmalarım sona erdi.Hain damgası yedim.Çoğu ülkelerin konuşma penceresinde ''Dostluk anlaşması yaptığınız devletlere savaş açtınız'' Diye kırmızı bir şekilde yazıyor.Şimdi bu bir bug mu acaba diye süphelendim.Eğer Benim müttefik olduğum şehir devletini, korumaya aldığını dünyaya bildirseydim o halde bir yanlışlık olmazdı fakat sadece müttefik olduğum için bir mantık bulamadım.Birkaç görüş ise ''şehir devletleri, ülkelere savaş açamaz.Senin dost olduğun ülkeler, senin müttefik olduğun şehir devletine savaş açmış olabilir'' diye bir yanıtta buldum ama emin olamadım.Sizinde başınıza geldi mi böyle bir olay? Ve hain damgası yediğimde neredeyse üzerine 200-300 turn daha oynadım bir türlü o hain damgası kalkmadı üstümden.Bu hain damgasını nasıl üzerimden atacağım?

şahindar

Okunmamış mesaj gönderen şahindar » Pzt Tem 11, 2016 9:53 am

Şehir devletler bağımsız olarak savaş ilan edemezler. Eğer sen bir ülkeye ya da şehir devlete savaş açarsan sana bağlı şehir devletler de bu savaşa katılır. Tersi olanaklı değil. Oyun kayıtlıysa savaş öncesi zaman dönüp incelemek gerek.

Kullanıcı avatarı
nxtime
İletişim:

Okunmamış mesaj gönderen nxtime » Sal Tem 12, 2016 3:45 am

Şehir devletleri toplanıp savaş açabilirler diye okumuştum çevirirken. haraçtan dolayı epey şehir devletine zulüm yapılıyorsa olabilir bi ihtimal. acaba ekran görüntüsünü çekip göstermen mümkün mü? muhabbetin geçtiği yerin kodlarına bakarım neden dolayı oldugu az çok belli olur.

Ozan24

Okunmamış mesaj gönderen Ozan24 » Sal Tem 12, 2016 6:50 am