Bakıyorsunuz Kartaca yayılmacı politika izliyor. Büyük bir geliri, güçlü bir askeriyesi var. Siz de yayılmak istiyorsunuz ama, arkanızı kollayacak birini bulmak istiyorsunuz (Zor ve üstünde oynarken işe yarıyor

Tam ben Kartaca'nın gözüne gireyim derken Kartaca Kraliçesi Dido karşımıza çıkıyor ve "Büyük lider, bir dostluk anlaşması imzalamaya ne dersiniz" evet derim!
2 dakika sonra, yine gelip sizden "Dostluk bağlarımızı güçlendirmek istiyorsak aramızdaki sınırları kaldırmamız gerek" eh ne diyeyim, sonuçta dostuz değil mi? Kaldırırım tabi!
Artık çok geçtir. Sınırları açma antlaşması 30 tur sürüyor. Dido askerlerini sizin topraklarınızda dolaştırmaya başlamıştır bile. Denize kıyınız varsa durumunuz biraz daha kötü. Hızlı bir biçimde askerlerini şehirlerinizin etrafında toplamaya başlar. Siz de can havli ile hemen şehirlerinize savunma binaları yapmaya başlar, asker üretmeye bakarsınız. Siz daha hazırlanamadan ya sizi kınar "Yeter, sizinle çalışmaktan bıktım." ya da sürpriz savaş açar. Zorda oynuyorsanız kurtulmak oldukça güçtür.
Cengiz Han farklı mı? Ah Cengiz Han ah. Beraber bozkırlarda at sürebilirdik Cengiz...
Cengiz han ile çok az yakınlaştığım için izlediği yolu pek bilmiyordum tabi. Attila ile oynuyorum bu arada, Legendary Map Pack kullanıyordum herkes kendi yerinde başlasın diye. Bu arada Cengiz geldi kışkırttı beni. "Çin dünyamızın dengesi için bir tehlike oluşturuyor" tehlikesi var veya yok. Bir müttefik de yanıma alacağım için tabi dedim ve savaşa girdik mi! Askerlerimi Pekin sınırında konuşlandırmıştım zaten. Şehir düştü, Çin benle barış imzalamak zorunda kaldı. Bu arada Cengiz de barış imzalamak için Çin'e bir şehir vermiş.
Pekin olayı yüzünden Ruslar, Persler, Siyamlılar, Hindistan, Çin aynı anda bana savaş açtılar. Savunma yaptım yapmasına ama uzun süren savaş ekonomik dengeyi mahvetmişti. Düzelttim düzeltmesine, onda bir şey yok. Adamlar sebepsiz yere bir daha savaş açtılar mı! Cengiz durur mu, baktı üstüme çullanıyorlar yine, aramızda olan Dostluğu hiçe sayarak bana saldırdı! Bir de yeni kurduğum şehre!
Yeni başlayacak olanlara önerim, bu iki topluluktan uzak durmaları. Ne dost olun ne düşman (ileride düşman olursunuz). Yoksa sizin de duygularınızla oynarlar böyle