Aynen.. 1 turn kala başkasının yapması oyundaki en berbat olay.
Başıma kim bilr kaç kere geldi. 30 turluk wonder 3-4 tur kala başkasınınkinin bitmesi de aynı derecede berbat.
Ama oyundaki detayları bilince, en azından özellikle istediğim wonder'lara erken başlamış olup şansımı artırıyorum.
Örneğin, teknoloji seçmeden önce, özellikle istediğim bir wonder varsa, 2-3 aşama ileride olsa bile, tıklarım gider bazen. 3-4 teknoloji ard arda araştırır bana sormadan. Diğer teknolojilerde geri kalsam da wonder'ı büyük iht. yaparım.
Bir de production focus olayı var. 1 hafta içinde ekleyeceğim giriş rehberinde production focus ve şehir görüntüsündeki tüm herşeyin açıklaması olacak.
Düzenleme (09.11.2013):
"Şehirlerde üretim" rehberini rehber sitesinde paylaştım, linkten ulaşabilirsiniz. (Boş vaktimde detay ekleyeceğim, workshop fabrika gibi binaların üretime etkisini paylaşacağım.
http://www.civilization-tr.com/temel-re ... de-uretim/
Ama şöyle açıklayım kısaca.
Şehri seçip şehir ekranına girince, sağ üstte (şehirdeki binaları wonderları gösteren yerin üstünde) Citizen management var.
Citizen management'ın altında;
food
production
gold
science
culture
...
Bu şekilde öncelik seçilebiliyor.
Normalde nüfusu kafasına göre dağıtıyor oyun, otomatik olarak, en karlı olacağını düşündüğü şekilde.
Ama örneğin wonder yaparken, production focus yaparsak, wonder'ı daha hızlı bitirme "şansı" var. (Uygun toprak varsa ve çalışmıyorsa)
Wonder yapmadan önce de, hazırlık olarak nüfusu artabilecekse growth focus yapılabilir. 1 fazla nüfus wonder'ın yapımını hızlandırır.
Worker ile çevresindeki arazi geliştirilebilir.
Parayla workshop, windmill, factory gibi bir bina alınabilecekse ve para lazımsa gold focus bile yapılabilir (çevre şehirler dahil)
Ticaret ile wonder yapılan şehre üretim yollanabilir.
Ticaret yollarını kullanarak üretim yollayabilirsiniz.
Veya o wonder'ın teknolojisini daha hızlı bulabilmek için önceden tüm şehirlerde technology focus da yapılabilir.
Büyük mühendis (great engineer) ile wonder'ı 1 turda bitirebilirsiniz. (İleri çağlarda 1 tura indiremiyor.)
Bu da yeni başlayanlar için ufak bir rehber olsun.