1 turn kala başkasının wonderı bitirmesi !!!

Oyunlarınızdan resimlerinizi, hikayelerinizi paylaşabileceğiniz forum alanı.
Cevapla [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
yugyug
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

1 turn kala başkasının wonderı bitirmesi !!!

Okunmamış mesaj gönderen yugyug » Çrş Eyl 18, 2013 3:31 pm

en sinir bozucu andır oyunda puan olarak diğerlerine çok fark atmadığım zaman wonder yaparken hep tereddütte kalmışımdır onun yerine askermi bassam yada başka bir binamı yapsam diye

ama arkadaş sen 30 - 20 turn bekle bi wonder için son 1 turn başka ülke yapsın ( sanki beni bekliyorlar genelde çok başıma geldi kesin sizinde gelmiştir) resmen oyundan çıkma sebebidir. yerine :D verilen parada pek sakinleştirmez sinirinizi

Kullanıcı avatarı
Meceka
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Re: 1 turn kala başkasının wonderı bitirmesi !!!

Okunmamış mesaj gönderen Meceka » Prş Eyl 19, 2013 6:56 am

Aynen.. 1 turn kala başkasının yapması oyundaki en berbat olay. :)
Başıma kim bilr kaç kere geldi. 30 turluk wonder 3-4 tur kala başkasınınkinin bitmesi de aynı derecede berbat.
Ama oyundaki detayları bilince, en azından özellikle istediğim wonder'lara erken başlamış olup şansımı artırıyorum.

Örneğin, teknoloji seçmeden önce, özellikle istediğim bir wonder varsa, 2-3 aşama ileride olsa bile, tıklarım gider bazen. 3-4 teknoloji ard arda araştırır bana sormadan. Diğer teknolojilerde geri kalsam da wonder'ı büyük iht. yaparım.

Bir de production focus olayı var. 1 hafta içinde ekleyeceğim giriş rehberinde production focus ve şehir görüntüsündeki tüm herşeyin açıklaması olacak.

Düzenleme (09.11.2013): "Şehirlerde üretim" rehberini rehber sitesinde paylaştım, linkten ulaşabilirsiniz. (Boş vaktimde detay ekleyeceğim, workshop fabrika gibi binaların üretime etkisini paylaşacağım.
http://www.civilization-tr.com/temel-re ... de-uretim/

Ama şöyle açıklayım kısaca.

Şehri seçip şehir ekranına girince, sağ üstte (şehirdeki binaları wonderları gösteren yerin üstünde) Citizen management var.
Citizen management'ın altında;

food
production
gold
science
culture
...

Bu şekilde öncelik seçilebiliyor.

Normalde nüfusu kafasına göre dağıtıyor oyun, otomatik olarak, en karlı olacağını düşündüğü şekilde.

Ama örneğin wonder yaparken, production focus yaparsak, wonder'ı daha hızlı bitirme "şansı" var. (Uygun toprak varsa ve çalışmıyorsa)

Wonder yapmadan önce de, hazırlık olarak nüfusu artabilecekse growth focus yapılabilir. 1 fazla nüfus wonder'ın yapımını hızlandırır.

Worker ile çevresindeki arazi geliştirilebilir.

Parayla workshop, windmill, factory gibi bir bina alınabilecekse ve para lazımsa gold focus bile yapılabilir (çevre şehirler dahil)

Ticaret ile wonder yapılan şehre üretim yollanabilir. Ticaret yollarını kullanarak üretim yollayabilirsiniz.

Veya o wonder'ın teknolojisini daha hızlı bulabilmek için önceden tüm şehirlerde technology focus da yapılabilir.

Büyük mühendis (great engineer) ile wonder'ı 1 turda bitirebilirsiniz. (İleri çağlarda 1 tura indiremiyor.)

Bu da yeni başlayanlar için ufak bir rehber olsun. :)
En son Meceka tarafından Cmt Kas 09, 2013 8:29 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Sebep: Şehirlerde üretim rehberi

huff
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Okunmamış mesaj gönderen huff » Çrş Eyl 25, 2013 11:05 am

daha sinir bozucu olanı great engineer ile hurry production yapmanıza rağmen sizden önce bitirmeleri oluyor.

hünkar

Okunmamış mesaj gönderen hünkar » Çrş Eyl 25, 2013 6:17 pm

huff yazdı:daha sinir bozucu olanı great engineer ile hurry production yapmanıza rağmen sizden önce bitirmeleri oluyor.
aynısı dün başıma geldi. caanım ge mundar oldu boş yere. o sinirle napolyona daldım şimdi barış barış diye ağlıyor. :D

master

Okunmamış mesaj gönderen master » Prş Kas 07, 2013 4:59 pm

haklısın benimde çok başıma geldi. Bu arada ben bu konularda yeniyim çok sevdiğim bir oyun olduğu için ilk kez bir foruma üye oldum

grc8213

Okunmamış mesaj gönderen grc8213 » Cmt Kas 09, 2013 6:31 pm

Otomatik kayıtta varsa şehirde üretimi daha erkenden arttırarak 1 turn öne geçilebiliyor bazen. Yada para ile workshop falan varsa satın alınarak öne geçilebilir. :seytan:

Setler

Okunmamış mesaj gönderen Setler » Pzr Şub 19, 2017 3:49 pm

1 tur kalması da sorun değil benim için benim yapacağım wonder başkası tarafından yapılınca sinir oluyorum...